راهکارهای رهایی از خجالتی و ساکت بودن افراد
در ادامه با مطالعه یک مطلب در خصوص رهایی از خجالتی بودن و ساکت بودن از بخش پزشکی و سلامت پورتال دلبرانه با ما همراه باشید.
اگر جزء افراد خجالتی و کم حرف هستید و می خواهید این مشکل را حل کنید و می خواهید بدانید که چگونه می شود از فرد خجالتی و ساکت بودن خلاص شد ، این 10 نکته به شما کمک خواهد کرد.
روش های کاربردی برای رهایی از خجالتی و ساکت بودن
1.خودتان را بپذیرید
خودتان را همین جوری که هستید قبول داشته باشید . قرار نسیت شما یک شخص صد در صد کامل باشید . این که سعی کنید خود را برای همه افراد مناسب نشان دهید ، در واقع خارج شدن از آن چیزی است که واقعا هستید.شما باید این را بدانید که قرار نیست همه شما رو دوست داشته باشند و این یک چیز طبیعی هست . همه این شرایط را تجربه می کنند و فقط شما نیستید که این موضوع را تجربه می کنید.
اگر خود و کیفیت خودتان را بپذیرید.همه چیز برای شما آسان تر پیش خواهد رفت.
2. از خود شناخت کافی داشته باشید
اگر می خواهید بر خجالتی بودن خود غلبه کنید ، باید به این دیدگاه برسید که مردم در اطراف تو به تو توجهی نمی کنند و آنقدر مشغول و گرفتار هستند که به کار ها و یا رفتار های تو دقتی نمی کنند .شما هم همین طور باشید ، بیشتر به خودتان دقت کنید و از فکر اینکه افراد دیگر چگونه به تو نگاه می کنند بیرون بیایید.
وقتی شما به خودآگاهی و شناخت کافی از خود برسید همه چیز به مرور بهبود می یابد.
3. بر روی نقات قوت و توانایی های خود تمرکز داشته باشید
برای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری به دنبال چیزی هایی باشید که از آن ها لذت می برید و آن ها را به خوبی انجام می دهید.بر روی این کار ها تمرکز کنید و سعی کنید روز به روز آنها را بهتر کنید ، حال هر چه می خواهد باشد ، زیرا انجام آن ها به شما کمک می کند تا بر خجالتی و ساکت بودن خود غلبه کنید.اینکه شما دارای یک سری توانایی های منحصر بفرد خود هستید یک حس خوب به شما می دهد که در کنار دیگر افراد جامعه شما هم یک توانایی دارید
و دانستن این موضوع به شما اعتماد به نفس می دهد.
4. مراقبت از خودتان
مراقبت از خود و نظافت شخصی می تواند واقعا اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. کار های کوچکی مانند
- حمام منظم ،
- مسواک زدن
- و کوتاه نگه داشتن ناخن های دست .
شاید باور نکنید ولی این کارها می تواند تفاوت محسوسی در شما ایجاد کند.
حال اگر به موارد بالا شیک پوش بدون و انتخاب لباس مناسب را نیز اضافه کنید ،
خواهید دید که چقدر نسبت به خود احساس بهتری دارید.
با این اعتماد به نفس دیگر شما هیچ ترسی برای مقابله با افراد جدید نخواهید داشت.
5. تمرین صحبت کردن
این مرحله یکی از مهمترین کارهایی می باشد که شما باید تمرین کنید. اگر شما شروع به حرف زدن با دیگر افراد نکنید ، هیچ وقت نمی توانید جلوی خجالتی و احساس شرم خود را بگیرید.سعی کنید پر حرف تر شوید و بیشتر با دوستان و اعضای خانواده صحبت کنید و فرصت صحبت کردن با افراد غریبه را از دست ندهید.
به بیرون بروید و در مغازه ها ، رستوران ها و یا کافی شاپ ها با دیگران صحبت کنید ، سعی کنید یک بحث دوستانه ای را باز کنید و از این فرصت پیش امده برای برطرف کردن خجالت خود استفاده کنید.شاید در بار اول ، دوم و یا سوم خیلی حرفی برای گفتن نداشته باشید و نتوانید با افراد دیگر گفت و گوی خوبی داشته باشید.اما اصلا این موضوع مهم نیست، به مرور بهتر خواهید شد ، بحث هایی مثل فوتبال ، مسائل علمی و اتفاقات روز جامعه بهترین گزینه ها می باشند.
راهکارهای رهایی از خجالتی و ساکت بودن
6. بر روی دیگران تمرکز کنید
یکی از مواردی که معمولا در بین افراد خجالتی و ساکت مشترک می باشد این است که آن ها فکر می کنند باید یک موضوع یا حرف شگفت انگیز و خیلی جذاب برای گفتن داشته باشند و یا حرفشان به گونه ای باشد که مورد تایید همه قرار بگیرد یا اصطلاحا به مذاق همه خوش بیاید تا شروع به حرف زدن کنند. اما واقعا این طور نیست سعی کنید بیشتر بر روی دیگران تمرکز داشته باشید تا از شرم درون خود کمی دور شوید. مردم اغلب دوست دارند با یک شخص گفت و گو کنند. پس سعی کنید سوالات متفاوتی بپرسید.
به گونه ای که حسابی غرق گفت و گو شوید و کلا خجالتی بودن را فراموش کنید.
آموزش رهایی از خجالتی و ساکت بودن
7. نفس عمیق بکشید
وقتی که در اطراف خود افراد جدیدی را می بینید ، یک احساس اضطراب به شما دست خواهد داد و سریعا بر شما غلبه خواهد کرد.دفعه بعد که این اتفاق افتاد با یک عذرخواهی ساده به مکانی آرام یا دست شویی بروید. چشمان خود را ببندید و چند نفس عمیق بکشید. بر روی نفس کشیدن خود تمرکز کنید و دم و بازدم را انجام دهید.
با چند دقیقه انجام دادن این حرکت، آرامش را به خود بازگردانید.
چگونگی رهایی از خجالتی و ساکت بودن
8. موقعی که اضطراب دارید ماهیچه های خود را آزاد کنید
9. برقراری ارتباط چشمی تا حدی که ممکن است
ارتباط چشمی یکی از بهترین راه های ساختن و افزایش اعتماد به نفس است . نگاه کردن باعث انتقال یک حس قوی تر می شود.اگر دقت کرده باشید در یک جمع دوستانه آن کسی که کمتر نگاه می کند ، کمتر هم حرف می زند. ارتباط چشمی بیشتر شما را جذابتر به نظر می رساند
و باعث می شود افراد علاقه مند به گوش دادن حرف های شما شوند.
راه رهایی از خجالتی و ساکت بودن
10.تمرکز خود را بر روی لحظه ها بگذارید
تمرکز خود را فقط به همان لحظه ای که در حال گفت و گو هستید بگذارید و بر روی حرف هایی که شخص مقابل می زند تمرکز کنید.
این کار باعث می شود تا ذهن خود را از شرم و خجالتی که دارید دور کنید.
راه رهایی از خجالتی و ساکت بودن در جمع
آموزش رفع خجالتی بودن کم رویی و کم حرفی
رفع خجالتی بودن و کم حرفی و کم رویی یکی از مواردی هست که اکثر افراد با اون مواجهه هستند و در بیشتر موارد نمی توانند که یک ارتباط موثر و خوب با اطرافینشان برقرار کنند.
خجالتی بودن کم رویی و کم حرفی دقیقا نقطه مقابل پُر رویی و پُر حرفی است.
خیلی وقت ها نیاز هست ما در جمعی صحبت کنیم، اما به خاطر خجالتی بودن و کم حرف بودنمان نمی توانیم مواردی رو که باید مطرح کنیم و فرصت های خیلی زیادی رو از دست می دهیم.
متاسفانه در خانواده، مدرسه و اجتماع افراد خجالتی کم رو و کم حرفی رو بیشتر تشویق می کنند که به این کارشان ادامه دهند و معمولاً به این افراد “با ادب” می گویند.
قطعاً خجالتی بودن
کم رو بودن
و کم حرف بودن
فرق بسیار زیادی با “با ادب بودن” دارد.
رهایی از خجالتی و ساکت بودن در مدرسه
درونگرایی
خجالتی بودن کم رویی و کم حرفی را بیشتر در افراد درونگرا شاهدش هستیم. افراد درونگرا ترجیج می دهند که در تنهایی خودشان باشند، به عبارتی افراد درونگرا از تنهایی با خودشان انرژی می گیرند و بالعکس، افراد برونگرا وقتی با افراد دیگه تعامل دارند انرژی می گیرند و این افراد تمایل دارند که بیشتر در جمع باشند.
نمی شه بیان کرد که آیا درونگرایی بهتر است یا برونگرایی. در شرایط مختلف هر کدام مزایایی دارند.
نکته ای که در مورد درونگرا و برونگرایی باید بدانیم این است که:
میزان درنگرا و برنگرا بودن ما بصورت صفر و یک نیست. یعنی ما نمی توانیم بگوییم که فردی کاملاً درونگرا است یا فردی کاملاً برونگراست.
درجه درونگرا و برونگرایی هر فرد به یک سمت متمایل است.
رهایی از خجالتی و ساکت بودن در دانشگاه
چرا کم حرف می زنیم؟
کم حرفی می تونه دلایل خیلی زیادی داشته باشه، اما در ادامه مهمترین آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
رهایی از خجالتی و ساکت بودن در محل کار
نمی دونم چی بگم!!؟
خیلی مواقع از افردای که کم حرف می زنند می پرسند که چرا شما کم حرف هستید جوابشان این است که می گویند:
نمی دونم چی بگم!!؟
نمی دونم چی بگم، یعنی من حرفی برای گفتن ندارم و چیزی در ذهنم ندارم که بخوام صحبت کنم، در صورتی که این طرز فکر کاملاً اشتباه است، خالقِ ما خداوند یکتا قدرت و طراحی ذهن ما انسان ها را به یک شکل آفریده است
(البته در اینجا افراد استثنایی و افراد با ضریب هوشی بالا منظورمان نیست)
به هر حال هر انسانی به اندازه کافی زندگی کرده، مشاهداتی داشته و تجربیاتی کسب کرده که بتواند در موقعیت های مختلف حرفی برای گفتن داشته باشد، فقط مشکل اینجاست که ما ذهنمان را برای صحبت کردن تربیت نکرده ایم و یا به عبارتی عضلات ذهن و زبان خود را برای موقعیت های این چنینی تقویت نکرده ایم.
رهایی از خجالتی بودن
اعتماد به نفس پایین
یکی دیگر از مواردی که باعث می شه ما در جمع ها صحبت نکنیم و یا خیلی کم حرف باشیم این است که اعتماد به نفس پایین داریم.به عبارتی ما با صحبت نکردن در جمع صورت مسئله را پاک می کنیم و با این کارمان ضعف در اعتماد به نفسمان را با لاکِ غلط گیر می پوشانیمش.
بنابراین داشتن اعتماد به نفس بالا می تونه باعث بشه که در جمع بهتر و راحتر صحبت کنیم و ترسی از از صحبت کردن هم نداشته باشیم.
رهایی از ساکت بودن در جمع
ترس از قضاوت شدن
همیشه برای اکثرمون نظر دیگران نسبت به ما بسیار مهم بوده و خیلی از مواقع هم کارهایی که می کنیم بخاطر این است که دیگران را خوشحال کنیم و یا نظرشان را نسبت به خودمان جلب کنیم.و به همین دلیل هم در بیشتر مواقع بخاطر اینکه از قضاوت شدن می ترسیم سعی می کنیم کمتر صحبت کنیم.
ترس از قضاوت شدن همیشه دلیلی منطقی برای ما بوده که کمتر صحبت کنیم البته این دلیل زمانی صادق است که ما در مورد مطلبی هیچ اطلاعات درستی نداریم و در این جور مواقع بهتر است که کمتر صحبت کنیم.
رهایی از خجالتی و ساکت بودن در مهمانی
به قول مارک تواین که میگه:
بهتر است دهانت را ببندی و احمق به نظر برسی، تا اینکه دهانت را باز کنی و همه بفهمند که به راستی احمقی
برای مثال اگر ما ۷۰% مطمئن هستیم که صحبت هایی که می خواهیم در مورد موضوعی بزنیم درست است، بهتره که بیانشون کنیم.
رفع خجالتی بودن کم رویی و کم حرفی
برای رفع کم رویی و کم حرفی مواردی رو خدمتتون عرض می کنم که می تونید اینها رو در زندگی روزمره خودتون ازشون استفاده کنید.
کمک به دیگران
هر زمان که کسی نیاز به کمک داشت منتظر نشوید که از شما کمک بخواهند. سعی کنید تیز حسی خودتان را قوی کنید و تا قبل از اینکه کسی از شما کمک بخواهد شما به آنها پیشنهاد کمک رساندن کنید. با این کار هم حس خوبی نسبت به خودتان پیدا خواهید کرد و هم سعی کردید با این کار با افراد غریبه یا هر شخص دیگر سر صحبت را باز کنید و یک قدم برای رفع خجالتی بودن کم رویی و کم حرفی برداشته اید.
فرقی هم نمی کند که آن فرد کیست، آن فرد می تواند فرد سالمندی که می خواهد از خیابان رد شود باشد، یا یکی از همسایه هایمان که از خرید با دستی پر در حال برگشت به خانه است باشد و یا یکی از افراد فامیل که مثلا در گوشی همراه خود به مشکل خورده است.
برای رفع خجالتی بودن کم رویی و کم حرف زودتر از همه به مهمانی ها برویم
حتما براتون پیش اومده که به یک مهمانی دعوت شده اید که در آن بیشتر افراد فامیل و یا کسانی که آنها را نمی شناسید رفته اید. در این مواقع چه احساسی داشتید؟ به احتمال زیاد در هنگام ورود، فضای خیلی سنگینی باهاش روبرو شده بودید و همین جو سنگین برای شما تا ساعت ها و یا تا آخر مهمانی طول می کشیده است.
اگر موارد دیگه هم به نظر شما میرسه و یا تجربه خاصی داشتید لطفا با من و دیگر دوستان در قسمت نظرات بنویسید.
منبع: jidi.ir / amirmostafa.com
بیشتر بخوانید:
محبوب شدن | چگونه محبوب باشیم ؟ (راه های ساده برای افزایش محبوبیت در جمع)
کنترل استرس | چگونه در ۱۰ دقیقه استرس خود را کاهش دهیم ؟
درمان استرس | ۲۴ راه موثر برای کنترل ، درمان و کاهش استرس
کاهش استرس | چگونه از استرس دور بمانیم؟ (۱۳ گام برای درمان استرس)
کسب احترام دیگران | راه های به دست آورن احترام ، اعتماد و محبوبیت در جمع