مهارت حل مسئله | 5 کلید برای داشتن یک رابطه سالم و طولانی
مهارت حل مسئله کلیدی برای داشتن رابطه با استرس کمتر
کشمکش و بحث و درگیری یک جز قابل پیش بینی در بیشتر رابطه ها می باشد. و میتواند به عنوان بخش مهم استرس های زندگی محسوب شود. بنابراین، در درگیری ها ، مهم ترین مساله این است که «راه حلی برای آن مشکل پیدا کنیم». این جمله به نظر خیلی واضح است اما در دنیای واقعی بیشتر افراد فقط خشم خود را سرکوب میکنند یا کلا مساله را به امان خدا رها میکنند تا خودش حل شود. آنها فکر میکنند برای کمک به مساله بهترین کار این است که دهانشان را ببندند و سکوت کنند .
متاسفانه، این راهکار برای طولانی مدت مناسب نیست. اختلافات و کشمکش های حل نشده برای یک موضوع می تواند باعث خشم و رنجش و همچنین درگیری اضافی در رابطه شود. از همه مهمتر، کشمکش مداوم می تواند تاثیر منفی بر روی سلامت و طول عمر شما داشته باشد. متاسفانه، حتی کشمکش های حل شده نیز می تواند مشکل آفرین باشد اگر به درستی کنترل نشود. تلاش برای حل اختلافات می تواند اختلافات بدتری را ایجاد کند. اینجاست که بحث مهارت حل مسئله مطرح میشود.
اهمیت داشتن مهارت حل مسئله در روابط
برای مثال، محققان بر روی دعوا های زوجین مطالعه کردند، و متوجه شدند:
با مشاهده مهارت هایی که زوجین برای حل مسئله دارند می توانند پیش بینی کنند که کدام زوج ها تا مرحله طلاق پیش می روند. (مثلا : شما دائما شخصیت فرد مقابلتان را سرزنش می کنید؟ به جایی اینکه بحث را تمام کنید از آن فرار میکنید؟ یا با احترام و به صورت فعال روی مشکلاتان کار می کنید ؟ ).
برای آن هایی که در خانواده ای بزرگ نشده اند که مهارت حل مسئله را به خوبی آموخته باشند، در اینجا یکسری راهنمایی برای ایجاد حل مسئله آسان تر و با استرس کمتر آورده شده است.
(و بیاید با آن رو به رو شویم – چند نفر از ما در همچین خانواده ای به دنیا آمده ایم ؟)
5 کلید برای داشتن یک روابط سالم و بدون استرس
1-با احساساتتان در تماس باشید
یک مولفه مهم در مهارت حل مسئله که شما را درگیر می کند
دانستن در مورد این است که چه احساسی دارید
و چرا این احساس را دارید.
به نظر می رسد که احساسات شما باید برای شما مشخص باشد، اما همیشه این مورد نیست. بعضی موقع ها ما عصبانی هستیم و گاهی اوقات بی میل. اما نمی دانید چرا. در زمان های دیگر، ما احساس می کنیم که افراد آن کارهایی که دوست داریم را انجام نمی دهند، اما ما نمی دانیم که دقیقا از آن ها چه می خواهیم، حتی اگر منطقی باشد. ثبت وقایع روزانه می تواند یک روش موثر برای درگیر شدن با احساساتمان، افکارمان و توقعاتمان باشد پس بنابراین می توانیم با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنیم. گاهی اوقات این فرآیند یکسری موضوعات کاملا سنگینی را به میان می آورند و روان درمانی می تواند به ما کمک کند.
2-مهارت های شنیداری خود را بهبود ببخشید
زمانی که پای حل مسئله موثر در میان می آید،
چقدر می توانیم به طور موثر گوش دهیم؟
گوش کردن حداقل به همان اندازه ای که در مورد خودمان به صورت موثر صحبت کنیم مهم است و اهمیت دارد. برای حل مسئله به جای اینکه فقط به خودمان نگاه کنیم، درک دیدگاه دیگران نیز بسیار مهم و ضروری است. درواقع، فقط کمک به شخص دیگری که احساس کند درک می شود و حرف هایش شنیده می شود می تواند گاهی اوقات برای حل مسئله مسیر طولانی را طی کند.
گوش کردن خوب همچنین می تواند به شما کمک کند تا به عنوان پلی در فضای بین دو نفره ی شما قرار بگیرد، درک جایی که دروغ گفته می شود و ... .متاسفانه، گوش دادن فعال مهارتی است که هر فردی در مورد آن نمی داند، و این برای افراد عادی شده که آن ها به دیگران گوش می دهند، در حالی که در سرشان جواب بعدی را آماده کرده اند، فکر کردن به خودشان اینکه دیگران اشتباه می کنند و انجام دادن کارها به جای اینکه سعی کنند دیدگاه دیگران را درک کنند. این موضوع همچنین از دیدگاه شما که نمی توانید به نقطه نظر دیگران توجه کنید خیلی تدافعی است. (اگر با هریک از این صداها آشنا هستید، ممکن است این مقاله را جهت کمک کردن به مهارت های شنیداری خود بخوانید).
3-تمرین برقراری ارتباط جسورانه
گفتگو در مورد احساسات و نیازهایتان به طور شفاف
یکی از جنبه های مهم حل مسئله می باشد.
همانطور که ممکن است بدانید، گفتن یک چیز اشتباه به مشابه این است که درون آتش بنزین بریزید و یک مشاجره و بحث بدتر را به وجود آورید. چیز مهمی را که باید به یاد داشته باشید این است که دقیقا از آن چیزی که درون ذهن شماست به روش روشن و جسورانه صحبت کنید، بدون اینکه پرخاش کنید یا دیگران را در حالت تدافعی قرار بدهید. یکی از استراتژی های موثر حل مسئله این است که شما چه احساسی دارید و به اینکه دیگران چه کاری را اشتباه انجام داده اند، فکر نکنید، با استفاده از جمله «من احساس می کنم.» احساستان را بیان کنید. (این مقاله تمرین شجاعانه را برای اطلاعات بیشتر بخوانید، و برای داشتن جرات بیشتر این تست را بزنید).
4-دنبال راه حل باشید.
زمانی که دیدگاه افراد را درک کردید،
و آن ها هم شما را درک کردند،
زمان این است که راه حلی پیدا کنید
راه حلی که هر دو طرف با آن موافق هستید.
بعضی اوقات، یک جواب ساده و مشخص زمانی به وجود می آید، که هر دو نفر دیدگاه طرف مقابل را درک کنند. در نمونه هایی که مشاجره و بحث به خاطر عدم درک یا فقدان درک برای نظر طرف مقابلتان است، یک معذرت خواهی ساده کار شگفت انگیزی می کند، و یک بحث آزاد می تواند افراد را به هم نزدیک تر کند. بارهای دیگر، کار بیشتری احتیاج دارد.
در نمونه هایی که بحث در مورد یک موضوعی که دو نفر روی آن توافق ندارند، شما چند گزینه در پیش روی دارید: بعضی اوقات می توانید با آن چیزی که مخالفید موافقت کنید، بارهای دیگر می توانید یک سازش را پیدا کنید و بارهای دیگر فردی که بر روی موضوع پافشاری می کند ممکن است راه خودشان را با درک این موضوع که آن را برای یک وقت دیگر بگذارند ادامه دهند. با درک کردن اتفاقات خوبی می افتد و سعی کنید موضوعات را به روشی محترمانه برای تمامی افراد درگیر موضوع حل کنید. (برای اطلاعات بیشتر، این مقاله را در مورد مهارت های ارتباطات مطالعه کنید).
5-دانستن در مورد اینکه دیگر کار نمی کند
به دلیل عوارض بحث هایی که بر یک فرد تحمیل می شود،
گاهی اوقات منطقی است که بین رابطه فاصله ای ایجاد شود
یا آن رابطه به طور کامل تمام شود.
در مواردی که توهین وجود دارد، برای مثال، تکنیک های حل مسئله می تواند تنها شما را دور کند، و برای امنیت شخصی شما باید به اولویت های خود احترام بگذارید. زمانی که پای اعضای خانواده به میان می آید، به عبارت دیگر، ایجاد یکسری محدودیت ها و پذیرفتن محدودیت های فردی دیگران در رابطه می تواند فاصله ایجاد کند. در روابط دوستانه که بدون حمایت است یا مشخصه ی آن بحث های مداوم است، رها کردن می تواند به عنوان یک منبع تسکین استرس مطرح شود. تنها می توانید تصمیم بگیرید که می توانید روابط را بهبود ببخشید یا باید آن را رها کنید.
منبع : verywellmind
ترجمه اختصاصی از سایت دلبرانه
مطالب مرتبط :
ازدواج سالم | چگونه یک ازدواج درست و سالم داشته باشیم ؟
ازدواج موفق چیست | چگونه ازدواج سالم و موفقی داشته باشیم ؟
رابطه خوب با فرزندان | چگونه با فرزندان رابطه دوستانه داشته باشیم ؟
چگونه بفهمیم کسی به ما علاقه دارد ؟ ( ۴ روش ساده )
چکار کنم پیش خانواده همسرم عزیز شوم ؟ + راه های محبوبیت
اعتماد به همسر | چگونه به همسرم اعتماد کنم ؟ (6 نشانه برای اعتماد )