تزیین خرما | 30 عکس تزیین خرما زیبا برای مراسم ختم و ماه رمضان
این نوشته از دلبرانه در مورد تزیین خرما است ، خرما این میوه کهن و شگفت انگیز که بارها نام آن در قرآن آمده است زینت بخش بسیاری از سفره و مراسمات ایرانی و اسلامی است ، خرما در کنار زولبیا و بامیه قابل توصیه ترین و مفید ترین غذا برای افطاری ست و در مجالسی مثل مجلس ختم و ترحیم کام تلخ عزادارن را شیرین امیکند ، همچنین در سفره های و آیین های مذهبی مثل روضه ها اغلب در کنار چای دلچسب روضه سرو میشود و در مزار رفتگان ، بازماندگان را به خواندن فاتحه ای دعوت میکند .
تزیین خرما
برای تزیین خرما با توجه به شکل و فرم آن روش های مختلفی وجود دارد ما در این نوشته سعی میکنیم به بعضی از آنها اشاره کنیم .
تزیین خرما برای مراسم ختم
تزیین خرما مجلسی
طرز تهیه توپ های خرمایی
مثلا در شکل پایین خرما ها به صورت توپک های خوشمزه آغشته با انواع مغزیجات آماده شده . حتما میدانید برای تهیه این توپک ها باید :
- اول آنها را تمی بشویید و پوست بکنید و از هسته جدا کنید و خوب له کنید ( با دست )
- بعد به آن هل ، گلاب، پودر نارگیل و اگر دوست داشتید گردو خورد شده بزنید و خوب ورز بدهید .
- بعد با آنها را به توپ ها گرد کوچک درست کنید . (بهتر است خیلی بزرگ نباشد کمی بزگتر از یک خرما معمولی)
- و در موادری که دوست دارید مثل پودر پسته و بادام ، پورد نارگیل های رنگی و کنجد بغلتانید.
- اینطوری یک خرمای رنگارنگ و خوشمزه دارید . که پس از چیدن در دیس حسابی زیبا و اشتها برانگیز خواهد شد.
برای این که خرما های مجالس و یا سفره افطار شما از سادگی در بیاید استفاده از روش خرما های توپی به خاطر رنگی رنگی بودن و در کنار هم قرار گرفتن طعم خرما و آجیل عالی خواهد بود.
تزیین خرما با پودر نارگیل
تزیین خرما برای ختم
تزیین خرمای مراسم ختم
تزیین خرما برای مراسم ختم
تزیین خرما برای مجلس ختم
تزیین خرما به شگل گل
این هم یک ایده عالی و زیبای دیگر برای نزیین خرما به شکل گل ، برای این کار :
- خرما را با دقت تمیز کنید .
- هسته آن را خارج کنید .
- آن را به 4 یا 5 یا 6 قسمت به شکل گل باز کنید.
- این کار را با دقت بدون این که پره ها از خرما جدا شوند انجام دهید.
- بعد روی هر پر عدد بادام پوست کنده قرار دهید .
- در مرکز گل از شکلات های ریز یا مغزی آجیل یا پسته و کنجد و یا یک غنچه گل محمدی استفاده کنید .
- برای برگ ها خرما را به دو قسمت تقسیم کرده و روی آن به شکل رگبرگ خلال پسته بچینید.
تزیین کردن خمیر
تزیین خرما وحلوا
از این خرما هایی که به شکل گل تزیین شده اند میتوانیم برای تزیین دیس های خرما ساده یا پر شده با مغز گردو استفاده کنیم .
تزیین خرما برای افطار
تزیین خرمای افطار
شکل زیر یک نمونه زیبا از چیدن خرما درون دیس به شکل منظم و سپس تزیین آن به وسیله خرما هایی است که به روش بالا به شکل گل در آمده است. اینطوری هم دیس خرما شما زیبا و شکیل خواهد بود و هم حتی خرما های تزیین شده قابل خوردن هستند و چیزی اسراف نمی شود.
تزیین خرما و حلوا
www.تزیین خرما
در تزیین این دیس خرما از هر دو روش بالا یعنی هم روش توپک های خرمایی و هم روش خرما به شکل گل استفاده شده است که نتیجه کار بسیار زیبا و دلنشین و رنگارنگ از آب در آمده است.
تزیین خرما 2018
تزیین خرما 98
در ادامه تزیین چند مدل دیس خرما که به روش های بالا تزیین شده اند را خواهید دید .
تزیین خرما افطار
تزیین خرما افطاری
تزیین خرمای افطار
تزیین خرمای افطاری
تزیین خرما برای افطار
تزیین خرما سفره افطار
تزیین خرما برای افطاری
تزیین خرما برای افطار
تزیین خرمای سفره افطار
تزیین خرما برای سفره افطار
تزیین خرما برای مراسم ختم
تزیین خرما و حلوای ختم
تزیین خرما مجلس ختم
تزیین خرما براى ختم
تزیین خرما به شکل اناناس
یک روش دیگر که بیشتر مراسم افطار و زیبایی بیشتر آن توصیه میشود تزیین خرما به شکل آناناس است برای این کار :
- خرما ها را تمیز کنید، هسته ها را جدا کرده و درون آن خرما بگذارید (اختیاری)
- سر یک آناناس تازه را با دقت جدا کنید
- یک استفنج به شکل استوانه نصف شده تهیه کنید و و آن را با کاغذ آلومینوم یا فویل بپوشانید.
- در دیسی که میخواهید خرما تزیین کنید است اسفنج را قرار دهید
- خرما های گردویی را به کم خلال دندان دانه دانه و با دقت درون اسفنج فرو کنید.
- بهتر است تزیین را کناره های ظرف شروع کنید و کم کم به سمت روی آناناس بیایید.
- پس از اتمام کار با دقت به کمک چند خلال دندان سر آناناس را به تنه وصل کنید.
چیدن خرما در ظرف به شکل آنانانس
این هم نتیجه نهایی تزیین خرما به شکل آناناس در سفره افطار ، روش خوبی که هم زیباست هم چیزی در آن اسراف نمی شود.
خرما با خمیر دور پیچ
خرما با خمیر یوفکا
تزیین خرما با خمیر
مواد لازم برای خمیر دورپیچ خرما :
- آرد ۵/۱ پیمانه
- خرما ۱۲۵ گرم
- گردو ۴/۱ پیمانه
- کره ۲/۱ پیمانه
- پودر قند ۴/۱ پیمانه
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۴/۱ پیمانه
طرز تهیه خرما با دور پیچ خمیر :
- برای شروع تهیه دست پیچ خرما کره و پودر قند را با هم مخلوط کنید با همزن بزنید تا کاملا لطیف شود
- بعد زرده و وانیل را اضافه کنید شیررا کم کم اضافه کنید
- در آخر آرد را الک کنید هم بزنید تا کاملا لطیف شود ولی زیاد ماساژ ندهید چون روغن می اندازه.
- هسته خرمارو دربیاورید جاش مغز گردو بذارید.
- خمیر را لای کاغذ روغنی باز کنید به قطر ۳ میلی و به شکل مربع برش بزنید
- بعد خرما را لای خمیر بذارید و بپیچید
- یا اینکه خمیر رو لای کاغذ که باز کردید به کمک چاقو به صورت نوارهای باریک در بیارید به صورت به علاوه دور خرما بگیرید
- یا یک مربع کوچک از خمیر ببرید و طوری که سر و ته خرما پیدا باشد در آن بپیچید ، قنداق کنید
- بذارید توی سینی فر و روش مخلوط زرده تخم مرغ و شیر بزنید و با شکلات چیپسی تزیین کنید
- در فر با حرارت ۱۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا روش طلایی شود
- البته اگر به صورت نوار دور خمیر گرفتید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تو فر باشه بهتره.
- بعد از پخت خرماها رو داخل ظرف موردنظر بچینید و نوش جان کنید.
خرما با روکش خمیری
خرما با روکش خمیر
خرما در قرآن
کلمه نخل و نخیل در 20 آیه از قرآن کریم آمده است، در هشت آیه نخل به تنهایی ذکر شده و در 12 آیه دیگر در جمع میوههایی مانند زیتون، انار و انگور، ذکر شده است، افزون بر کلمه نخل نام نوعی درخت خرما به نام (لینه) در سوره «حشر آیه 5» آمده است، از رطب در سوره «مریم آیه 25» نیز یاد شده است، در سوره «نحل آیه 67» نوشیدنی فرآهم شده از خرما به عنوان رزق نیکو یاد شده است، قرآن کریم آدمیان را به اندیشه در خوشههای به هم پیچیده خرما و گوناگونی انواع آن فرا خوانده است (سوره رعد آیه4، انعام آیه 99، ق آیه 10)، همچنین از انسانها خواسته شده از اسراف و زیاده روی جلوگیری کنند (سوره انعامآیه 141)، قرآن کریم باغهای سر سبز خرما را از آیات الهی ذکر میکند (سوره یس آیه 34) و از خرما به عنوان میوهای بهشتی نام میبرد.
خرما شکلاتی
آموزش تزیین خرما با شکلات
اگر طعم شکلات را در کنار خرما می پسندید میتوانید برای تزیین خرما از شکلات کمک کرده و خرما های شکلاتی یا با تزیین شکلات بسازید برای این کار :
- ابتدا خرما ها را شکاف داده هسته را خارج نموده وداخل آن یک عدد بادام یا گردو قرار می دهیم.
- در ظرفی شکلات (تلخ یا شیرین به دلخواه ) روغن و دارچین را مخلوط نموده به روش بن ماری شکلات را ذوب میکنیم
- سپس خرماهای آماده شده را داخل ظرف شکلات زده و خوب کاور میکنیم تا کاملا با شکلات پوشش داده شوند
- همه خرماهارا شکلاتی نموده روی کاغذ روغنی میگذاریم تا کمی سفت شوند.
- کمی که سفت شدند پودر بادام و پسته یا پودر نارگیل و کنجد می پاشیم.
- به مدت 2 ساعت (یا تا زمانی که کاملا سفت شوند )در یخچال گذاشته تا کاملا اماده شوند.
- میتوانید فقط از شکلات ذوب شده به شکل زیر تنها برای تزیین خرما استفاده کنید.
- استفاده از شکلات شیری ذوب شده در کنار شکلات کاکائویی و تزیین دور رنگ باعث زیبا تر شدن خرما ها میشود.
خرما شکلات پیچ
خرما با روکش شکلات
چیدن خرما
تیم هم یک ایده کم خرج و کم زحمت در مورد تزیین خرما در ان روشن فقط هر خما درون یک کاغذ شیرینی کوچک قرار داده شده که پس از برداشتن دست ها شیره ای نشود و احتیاجی به بشقاب و پیش دستی در پذیرایی هم نباشد این روش بخصوص در هنگام پذیرایی در مزار بسیار کاربردی است .
چیدن خرما در ظرف
چیدن خرما مجلسی
چیدن خرما در دیس
چیدن خرما برای سفره افطار
طرز چیدن خرما
خواص خرما در نگاه ائمه
- پیامبر خدا (ص): برشما باد برنی (نوعی خرما )،چرا که خستگی را می برد ،دربرابر سوز سرما گرمی می دهد دربرابرگرسنگی سیرمی کند و درآن هفتاد ودوباب شفااست .
- امام علی (ع) : خرما بخورید ؛چرا که شفای دردها درآن است .
- پیامبر خدا(ص):خرمای برنی شیطان را به دیوانگی می افکند ؛پشت را قوی می سازد ؛برتوان جنسی می افزاید ؛انسان را از شیطان دور می سازد ؛غذا را هضم میکند ؛درد را می برد ودهان را خوشبو می سازد .
- پیامبر خدا (ص) : خرما چه خوش سحری است
حالا که صحبت خرما شد بد نیست کمی در مورد این میوه شگفت انگیز پربرکت بیشتر بدانید ، در ویکی پدیا در مورد خرما آمده است :
آنچه در مورد خرما نمیدانید
خُرما (نام علمی: Phoenix dactylifera) یا رطب گیاهی تکلپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
مراحل به بار نشستن درخت خرما یا همان نخل
- مرحله یک به میوهٔ نرسیده خرما، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود.
- مرحله دو در زبان محلی به آن (خلال) می گویند که میوه خرما به صورت کامل ولی با رطوبت بیشتر و اکثرا به رنگ زرد یا قرمز هست و از این مرحله به بعد قابل مصرف میشود
- مرحله سه (رطب) مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.
- مرحله چهار خرمای کامل یا در زبان عربی (تمر) است که که میوه کاملاً رسیده و با رطوبت و قند فراوان دارد در این مرحله بستگی به نوع درخت خرما این میوه از رنگهای نارنجی تا قرمز پرنگ و سیاه میباشد
- مرحله پنج در زبان محلی عربی (دیری) به آن می گویند اگر هنوز میوه تا این مرحله چیده نشده است خرما به صورت خیلی کم آب وخشک هس و به صورت جمع شده میباشد که قابلیت نگهداری بلند مدت بدون خرابی رو دارد.
خرما میوه کهن
میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشتهاست و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بودهاست
خرما در ایران
مصرف سرانه خرما در ایران ۷ کیلوگرم است که میانگینی از مصرف سرانه ۲۵ کیلوگرمی استانهای جنوبی و ۱ کیلوگرمی سایر استانها میباشد. در ایران بهطور سالانه، ۱ میلیون تن خرما تولید میشود که عمده مصرف داخلی آن در ماه رمضان صورت میگیرد. از میان محصول خرمای هر سال ایران، ۱۰ درصد برای صادرات به کشورهای دیگر اختصاص مییابد، ۵۰ درصد به مصرف داخلی میرسد و ۴۰ درصد هم در مراحل مختلف برداشت محصول، ضایعشده و از بین میروند.
همچنین بخوانید :
تزیین زولبیا بامیه | 35 ایده زیبا و ساده برای تزیین بامیه زولبیا و خرما افطار
تزیین نون و پنیر و سبزی | 40 مدل تزیین نان و پنیر سفره افطار و و سفره عقد
انواع سوپ | 15 طرز تهیه سوپ های خوشمزه + 60 عکس تزیین سوپ
تزیین آش | 70 مدل زیبای تزیین آش + آموزش چند روش ساده تزیین آش
تزیین حلوا | 70 عکس از مدل های زیبا و جدید تزیین حلوا
تزیین شله زرد | 70 مدل تزیین شله زرد + نکته های یک شله زرد درجه یک
تزیین شیر برنج | 25 مدل تزیین شیر برنج مجلسی با گل محمدی دارچین زعفران