هفته بیست و نهم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 29 حاملگی

شما به پایان سه ماهه آخر بارداری تان نزدیک می شوید. این دوره از نظر روحی و جسمی برای شما چالش برانگیز است. در این دوره شما معنای واقعی بارداری را درک خواهید کرد. در این دوره جنین شما فعال تر خواهد شد. شما به زمان زایمانتان نزدیک می شوید. در ادامه این مطلب کارهایی که می بایست در هفته بیست و نهم بارداری انجام دهید را مطالعه نمایید.

هفته ۲۹ بارداری

جنین شما در هفته بیست و نهم بارداری

شما اکنون در بیست و نهم امین هفته بارداری تان به سر می برید. اکنون به طور مستمر لگد می زند و این نشانه خوبی از سلامت جنین شما می باشد. ممکن است پزشکتان بخواهید که تعداد لگدهای او را در روز بشمارید. شمردن لگدهای او در روز به شما نشان می دهد که جنین شما به خوبی رشد می کند. در شبانه روز دو بار لگدهای او را بشمارید، صبح ها و شب ها.

سایز جنین شما در هفته بیست و نهم بارداری چقدر است؟

جنین شما در این هفته 36.8 سانتی متر طول و 1.3 کیلوگرم وزن دارد. و همچنان در حال رشد است. در طی این هفته جنین شما نیمی از وزن کل دوره بارداری را به دست آورده است. عضلات و شش های او همچنان در حال رشدند. رشد او سبب می شود شما بیشتر احساس گرسنگی کنید. زیرا او برای رشد نیاز به انرژی و مواد مغذی بیشتری دارد.

رشد جنین در هفته بیست و نهم بارداری

حال می خواهیم ببینیم که وضعیت کودک در هفته بیست و نهم بارداری چگونه است ؟

  1. با نزدیک شدن به پایان ماه هفتم بارداری شما به زمان زایمانتان نزدیک تر می شوید.
  2. او به سرعت رشد می کند و در رحم شما تکان می خورد.
  3. شما در طی روز لگد های زیادی را حس می کند .
  4. زیرا او عضلاتش را ورزش می دهد.
  5. مغز او به صورت رشد می کند .
  6. در نتیجه سر او حجم بیشتری از بدن او را دارا می باشد.
  7. در هفته بیست و نهم، جنین در حالت عمودی قرار می گیرد .
  8. سر او رو به پایین به سمت سرویکس قرار می گیرد.
  9. ممکن است برخی جنین ها در این دوره به صورت بریچ قرار بگیرند.
  10. این یعنی پاهایش رو به پایان باشد و قبل از زایمان بچرخد .
  11. به دلیل رشد مغز سر او اکنون بزرگتر شده است.
  12. هفته قبل رشد سریع مغز شروع شده و تا این هفته ادامه یافته است.
  13. دمای بدن جنین در حال تنظیم شدن است.
  14. قدرت شنیداری او شکل گرفته و عضلات او شروع به بالغ شدن می کند.
  15. پوست او نرم تر شده و کرک ها از بین رفته اند.
  16. مغز استخوان او سلول های قرمز خون را تولید می کنند.
  17. جنین شما می تواند چشمهایش را باز و بسته کند.

هفته بیست و نهم بارداری (۱)

بدن شما در هفته بیست و نهم بارداری

وزن متوسطی که او تا این هفته به دست آورده است معادل 8.6-11.3 کیلوگرم است. مقدار کالری لازم برای او در روز 2400 کیلو کالری می باشد. این میزان از مقدار کالری قبل 500 کیلوکالری بیشتر افزایش یافته است. همچنین، سطح هورمون ها سبب می شود که در دوران بارداری به راحتی وزن اضافه کنید. ممکن است شما در این هفته از درد سینه و واریس رنج ببرید.

شکم باردار در هفته بیست و نهم

در هفته بیست و نهم شکم شما بزرگتر و بزرگتر شده و شما به سختی می توانید پاهایتان را ببینید. قد او حدود 26 تا 35 سانتی متر رسیده است. میزان مایع آمنیوتیک تا 9 سانتی متر افزایش یافته است.

علائم بارداری در هفته بیست و نهم

سینه های شما بزرگتر شده و شما می بایست از سوتین های مناسبی استفاده کنید. اگر احساس خستگی می کنید نگران نباشید. بدن شما تلاش می کند تا جای مناسب و راحتی را برای جنین تان فراهم کند.

علائم دیگری که در این هفته تجربه می کنید عبارتند از:

  • رشد سریع ناخن :

رشد سریع ناخن ها که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود.

  • یبوست :

یبوست که شایع ترین علائم در این هفته می باشد. یبوست سبب درد شکم، گاز معده و مدفوع سفت می شود. از غذاهای دارای فیبر بالا مصرف کنید و آب بیشتری بنوشید. استفاده از داروهای ملین نیز گزینه مناسبی است. اما قبل از مصرف این داروها با پزشکتان مشورت کنید.

  • واریس:

رگ های واریسی که روی پاهایتان ایجاد می شود و در دوران بارداری طبیعی است. از جوراب های مخصوص استفاده کنید تا کمی این عارضه را برطرف کنید.

  • تنگی نفس:

که ناشی از بزرگ شدن رحمتان است. بیشتر استراحت کنید. در صورت مشاهده تنگی نفس حتما به پزشکتان مراجعه کنید.

  • میگرن:

که ممکن است هر زمانی روی دهد. اگر سردرد را تجربه کردید در اتاق تاریک و ساکت دراز بکشید تا تسکین یابید. روی گردن و پیشانی تان کمپرس سرد بگذارید.

  • تکرر ادرار :

که طبیعی می باشد. رحم و جنین شما فشار زیادی به مثانه شما وارد می کنند. ممکن است شما احساس خستگی کنید و تکرر ادرار شبانه برایتان آزار دهنده باشد.

  • بواسیر:

این بیماری خارش آور و دردناک است. سعی کنید طولانی مدت دراز نکشید و در صورتی که درد تسکین نیافت قبل از مصرف هر دارویی به پزشکتان مراجعه کنید. اگر خونریزی مقعدی دارید حتما به پزشکتان اطلاع دهید. برای جلوگیری از یبوست ورزش کنید، مقادیر زیادی آب بنوشید و از غذاهای دارای فیبر بالا استفاده کنید.

  • پری اکلمسیا:

در این دوره بسیار رایج است. از عوارض اصلی این بیماری می توان به فشار خون بالا اشاره کرد که در عملکرد کبد و کلیه ها اختلال ایجاد می کند. شما می بایست بر طبق برنامه تان به پزشکتان مراجعه کنید. این بیماری می تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. فشار منظم و نرمال خودتان را بشناسید. در نتیجه در صورت کوچکترین تغییری در فشار خونتان به سرعت متوجه خواهید شد. از علائم این بیماری می توان به تورم پاها، سر دردهای مداوم، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد.

  • تغییرات خلق و خو

  • درد شکمی

هفته بیست و نهم بارداری (۳)

سونوگرافی در هفته بیست و نهم بارداری: آیا به سونوگرافی نیازی دارید؟

در این هفته متوجه می شوید که جنین تان فضای کمی برای تکان خوردن دارد و به سرعت رشد می کند. اگر شما تکان های جزئی و مکرر احساس کردید به احتمال زیاد جنین تان دارد سکسکه می کند. اگر به سونوگرافی هفته بیست و نهم بارداری نگاهی بیاندازید، خواهید دید که چربی سفید رنگی زیر پوست او تشکیل شده است. غشای نازکی دور جنین را احاطه کرده است.

سبک زندگی در هفته بیست و نهم بارداری

رژیم غذایی سالمی داشته باشید : 

مهمترین نکته در این هفته این است که رژیم غذایی سالم و متعادلی مصرف کنید. برای رشد و نموی جنین تان می بایست به اندازه کافی از مواد مغذی از قبیل ویتامین سی، فولیک اسید، پروتئین، آهن و کلسیم مصرف کنید. مصرف آهن در دوران بارداری ضروری است و کم خونی در این دوران بسیار رایج است. غذاهایی از قبیل گوشت لخم، ماهی، لوبیا، عدس، و گوشت بوقلمون منبع غنی آهن هستند.

کلسیم مرصرف کنید : 

جنین شما بزرگتر شده و اکنون حدود 250 میلی گرم از کلسیم دریافتی روزانه شما برای رشد استخوان های او به او منتقل می شود. همچنین جنین شما برای عصب ها، عضلات، قلب و رشد دندان هایش به کلسیم نیاز دارد. اگر شما کلسیم را به اندازه کافی مصرف نکنید جنین شما از استخوان هایتان کلسیم مورد نیازش را دریافت می کند که منجر به فشار خون بالا و کم وزنی جنین می شود. از غذاهایی با کلسیم بالا مصرف کنید. از ماست ساده کم چرب، بادام، شیر سویا، بروکلی، توفو، ساردین و انجیر خشک و غیره استفاده کنید.

 آب بنوشید : 

همچنین به اندازه کافی آب بنوشید. مصرف مایعات ضروری است.

ورزش کنید : 

ورزش هایی از قبیل پیاده روی و شنا به مدت 30 دقیقه برای روده ها مناسب است.

هفته بیست و نهم بارداری (۲)

رابطه جنسی در هفته بیست و نهم بارداری

در دوران بارداری رابطه جنسی بسیار طبیعی است. به جز مواقعی که پزشکتان منع می کند، می توانید در این دوران رابطه جنسی داشته باشید. برخی از زنان به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است در این رابطه احساس متفاوتی داشته باشند. افزایش جریان خون در پایین تنه زنان سبب افزایش میل جنسی شان می شود. برخی از زنان به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است سرد مزاج شوند. به دلیل سایز شکمتان می توانید پوزیشن های جدید را تجربه کنید.

لیست چکاپ شما در هفته 29 بارداری

  • از مکمل های بارداری استفاده کنید.
  • به مقادیر مصرفی کلسیم تان توجه کنید و در صورت لزوم دوز مصرفی تان را تغییر دهید.
  • روزانه ورزش کگل را انجام دهید.
  • به جز مواردی که پزشکتان منع می کند روزانه 10 لیوان آب بنوشید.
  • با همسرتان در مورد کارهایی که می تواند برای شما انجام دهد صحبت کنید.
  • برای خریدن پوشک و لوازم بهداشتی کودک اقدام کنید.
  • برای خودتان و کودکتان لباس های مناسب خریداری کنید.
  • پودر لباسشویی مناسب با لباس های کودک انتخاب کنید
  • در مورد مرخصی زایمان با رییستان صحبت کنید.

از پزشکتان چه سوالاتی بپرسید؟

پزشک شما در جریان روند بارداری تان بوده است. بنابراین هر سوالی در این زمینه داشتید می توانید از او بپرسید.

  1. بر اساس نیازهای شما در دوران بارداری و شرایط جسمی تان، بارداری شما با فرد دیگر متفاوت می باشد. از دکترتان در مورد ورزش های مناسب شما در این دوره سوال کنید.
  2. همانطور که قبلا گفتیم، مواد مغذی و ویتامین های بسیاری را در این دوره می بایست مصرف کنید. در مورد رژیم غذایی، مکمل ها و نوشیدنی های مناسب با پزشکتان صحبت کنید.
  3. اگر در این دوران دچار خونریزی یا لکه بینی شدید حتما به پزشکتان مراجعه کنید.
  4. در مورد آمادگی قبل از زایمان نیز با پزشکتان صحبت کنید. همینطور برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بارداری تان می توانید با پزشکتان در این زمینه صحبت کنید.

منبع flo.health / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه 

بیشتر بخوانید :

هفته بیست و چهارم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 24حاملگی

هفته بیست و پنجم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 25 حاملگی

هفته بیست و ششم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 26 حاملگی

هفته بیست و هفتم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 27 حاملگی

هفته بیست و هشتم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 28 حاملگی