هفته بیست و ششم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 26 حاملگی

زمانی که وارد سومین دوره سه ماهه می شوید، ممکن است هفته به هفته احساس شما تغییر کند. هیچ قانونی برای این موضوع وجود ندارد که در این هفته احساس پر انرژی یا برعکس داشته باشید. تنها کاری که باید برای لیجاد حس بهتر انجام دهید، این است به بدن خود اجازه دهید که به میزان کافی استراحت کند. در این نوشته هر آنچه در مورد هفته بیست و ششم بارداری لازم است به شما میگوییم.

هفته ۲۶ بارداری

کودک در هفته بیست و ششم بارداری

معمولا اتفاقات زیبایی در این هفته از بارداری رخ می دهد. تا الان پلک های کودک شما به زود کامل بسته بود. در این هفته کودک شما برای اولین بار چشم هایش را باز می کند. کودک شما هنوز نمی تواند از داخل رحم چیزی را ببیند. تنها می تواند چشمانش را باز و بسته کند و به خواب برود. معمولا رنگ آبی پوست کودک در این هفته به حالت طبیعی بر می گردد. معمولا چربی های بدن کودک در این هفته افزایش پبدا می کند و وزن او بالا می رود.

کودک در هفته بیست و ششم بارداری چه اندازه ای دارد؟

کودک شما در این دوران به اندازه یک چغندر است و حدود 35.6 سانتی متر قد و 907 کیلوگرم وزن دارد. اکنون رحم برای او تنگ شده و شما نیز ممکن است بخاطر کش آمدگی و ضربات او حس ناراحتی کنید‌.

به دلیل رشد نوزاد، مایل است که کمی حرکات آکروباتیک بزند. اگرچه که فضای کافی براز مانور دادن را دارد. معمولا نوزاد در هفته 26, پوزیشن مخصوص تولد را پیدا می کند و سرش را به سمت پایین می گیرد. گاهی اوقات در طول شکم شما نیز چرخ می زند.

رشد جنین در هفته بیست و ششم بارداری

حال می خواهیم ببینیم که وضعیت کودک در هفته بیست و ششم بارداری چگونه است ؟

  1. رگ های خونی نوزاد در این هفته عملکرد خوب و کاملی دارند.
  2. قلب او خون را پمپاژ می کند.
  3. سیستم گردش خونی او اکنون کاملا آماده کار است.
  4. رگ های خونی او نیز به خوبی رشد کرده و وظایف خود را به درستی انجام می دهد.
  5. ریه های کودک نیز در این مرحله رگ های خونی تکامل یافته ای دارند.
  6. اما هنوز ریه های او به رشد کامل نرسیده اند،
  7. به همین دلیل نوزادی که در این مرحله به دنیا بیاید، مشکلات تنفسی خواهد داشت
  8. اما حتی در این صورت می توان نوزاد را در دستگاه مراقبت کرد.
  9. پس اگر فرد در این دوره زایمان کند، می تواند کودک خود را زنده نگه دارد.
  10. اگرچه که در این دوران باید کودک در داخل رحم رشد خوبی در ریه ها داشته باشد.
  11. بند ناف او اکنون ضخیم تر و قوی تر شده است،.
  12. بند ناف تمام مواد مغذی را به کودک می رساند.
  13. هرچقدر به اواخر بارداری نزدیک تر شوید، اشتهای شما افزایش پیدا می کند.
  14. باید غذاهای سالم مصرف کنید و از شیرینی جات و مواد مضر دوری کنید.
  15. مشکلات دیگر در رابطه با جفت با تغذیه سالم و آب کافی برطرف خواهد شد.
  16. بهتر است چربی اضافه را کنار بگذارید .
  17. غذاهای فرآوری شده از رژیم خود حذف کنید .
  18. این باعث میشود رگ های خونی شما تغذیه خوبی را به کودک برسانند.
  19.  رژیم غذایی شما می تواند بر سلامت رگ های خونی و نوع تغذیه نوزاد تاثیر گزار باشد.
  20. برای اینکه بند ناف و جفت در وضعیت مناسبی باشد، سبزیجاتی مثل اسفناج، بروکلی و خیار را بیشتر مصرف کنید.
  21. همچنین برای آهن کافی، گوشت نیز مصرف کنید.

هفته بیست و ششم بارداری (۱)

بدن شما در هفته بیست و ششم بارداری

در این مرحله از بارداری، بین 9 تا 10.5 گرم وزن اضافه خواهید کرد. این تغییرات و چاق شدن تا مدت زمان زیادی ادامه نخواهد داشت و نباید نگرانش باشید. بیشتر افراد در این دوران حدود 9 تا 13.6 کیلوگرم اضافه وزن خواهند داشت. یک خانم به طور میانگین به 2000 تا 2500 کالری در هر روز بارداری نیاز دارد. هنگام شیردهی نیز باید 500 کالری اضافه تر از این مقدار دریافت کند. پس نباید بیشتر از این وزن اضافه کنید. جای هیچ‌ نگرانی در این دوران وجود ندارد. در اواخر بارداری، بدن شما به سرعت تغییر می کند. شاید متوجه شوید که شکل بدن شما دیگر مثل قبل نیست و اعتماد بنفس خود را از دست بدهید. اما نباید نگران این قضیه باشید.

بعد از زایمان، کم کم اضافه وزن از بین می رود و شما می توانید دوباره فعالیت های قبل را به مرور انجام دهید. همچنین آب بدن شما به شدت کاهش می یابد. ممکن است در این دوران احساس نفخ کنید. این موضوع در دوران بارداری بسیار طبیعی می باشد. به یاد داشته باشید که با بدن خود مهربان رفتار کنید و خودتان را در آینه سرزنش نکنید.

شکم در هفته بیست و ششم بارداری

معمولا در این هفته شکم شما کمی به سمت پایین می افتد و پوست شما دچار احساس خارش می شود. باید برای انعطاف بیشتر پوست به چرب بودن و آبرسانی آن توجه کنید.

علائم در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته 26، مشکلات براکستون هیکس بیشتر از هفته های پیشین خواهد بود. به دلیل فشار زیاد کودک به بدن، بیش از قبل نیاز به دستشویی رفتن پیدا می کنید. در این دوران در زیر شکم و پایین کمر احساس درد می کنید، زیرا کودک حرکات بسیار سریعی در داخل کیسه آب دارد. برای کاهش درد، پوزیشن خود را تغییر دهید و با استفاده از بالش، نشیمنگاه خود را روی مبل راحت تر کنید. شاید به دلیل مشکلات عمومی با کمردرد در این دوران دچار مشکلاتی مثل بیخوابی شوید.

هفته بیست و ششم بارداری (۳)

سونوگرافی در هفته بیست و ششم بارداری: آیا به سونوگرافی نیازی دارید؟

معمولا در سونوگرافی در این هفته خواهید دید که کودک دستانش را به سمت صورتش آورده است. با افزایش جابجایی های کودک، هماهنگی حرکات نیز بیشتر می شود. دکتر در این زمان می تواند با قطعیت، جنسیت فرزند را به شما بگوید.

سبک زندگی در هفته بیست و ششم بارداری

  • درد های شدید خود را به پزشک اطلاع دهید:

اگر درد شدیدی داشتید، حتما آن را به پزشک اطلاع دهید. بعضی از دردها مثل درد در پایین کمر، شکم، ساق پا و زانو طبیعی است و علت آن هم افزایش وزن بدن است‌.اگرچه ممکن است که این احساس باعث نگرانی شود اما در صورت غیر طبیعی بودن علائم و ورم بهتر است دکتر را در جریان بگذارید. همچنین اگر قوزک پای شما مثل زانوها شروع به ورم کردند و تغییرات ناگهانی داشتند هم باید به پزشک اطلاع دهید. سردرد و میگرن نیز در این مرحله طبیعی است. اگر سردرد شما زیاد شد و درد شدید داشت به پزشک مراجعه کنید.

  • به اندازه کافی آب بنوشید:

هنگام وارد شدن به سه ماهه دوم، آب کافی در بدن از همه چیز مهم تر است. نوشیدن آب به میزان کافی تضمین می کند که مایع جنینی نوازد به مقدار لازم وجود دارد و مادر نیز دچار مشکلاتی مثل یبوست نخواهد شد. خودتان را مجبور نکنید که بیش از حد آب بنوشید، اما هر زمان که تشنه شدید، این کار را انجام دهید.

  • سفر کنید :

هفته بیست و ششم بارداری بهترین زمان برای رفتن به یک مسافرت کوتاه مدت است تا بتوانید از روابط رمانتیک خود قبل از به دنیا آمدن کودک لذت ببرید. دقیقا بعد از به دنیا آمدن نوزاد، دیگر وقت کافی برای یکدیگر را نخواهید داشت. پس بهتر است از این لحظات نهایت استفاده را داشته باشید. از طرفی این دوران جزء آخرین زمان های دوران بارداری است که می توانید یک مسافرت امن و بدون خطر داشته باشید.

  • وعده های غذایی کامل را فراموش نکنید : 

ممکن است فعالیت بیش از حد شما باعث ایجاد وضعیت هایی مثل ضغف شدید شود. در این شرایط هرگز نباید مصرف وعده غذایی کامل را فراموش کنید.

  • خانه را برای آمدن نوزاد آماده کنید: 

شاید احساس انرژی زیادی داشته باشید و بخواهید که تمام امور خانه را یک تنه انجام دهید. سعی کنید که خانه را جوری بچینید که شرایط برای نگهداری کودک راحت تر باشد. اکنون زمان مناسبی است که هر چیزی را که به آن نیاز ندارید دور بیاندازید و دور خود را خلوت کنید. این کار باعث می شود که خانه دیر تر کثیف شود.

هفته بیست و ششم بارداری (۲)

رابطه جنسی در هفته بیست و ششم بارداری

در اواخر سه ماهه دوم، ممکن است رابطه جنسی کمی ناخوشایند باشد اما باز هم سالم و امن است. اما باید توصیه های پزشک را در نظر بگیرید، علاوه بر آنکه صمیمیت بین خود و همسر را نیز افزایش دهید.

چک لیست هفته 26 بارداری

در این قسمت برخی از کارهایی را نام بردیم که می توانید در این هفته انجام دهید:

  • رفتن به سفر کوتاه در صورت امکان.
  • آزمایش دادن برای جلوگیری از دیابت.
  • برنامه ریزی برای غذهای سالم .
  • دوری از مواد مضر و شیرینی جات
  • توجه به ضربات و جابجایی های کودک
  • چیدمان حدید منزل

از دکتر خود چه بخواهیم؟

  1. در این دوران باید ارتباط نزدیکی با دکتر داشته باشید تا کمتر احساس نگرانی کنید. مثلا مواردی مثل جابجایی های جنین، ضربه های او و دفعات حرکتی را به دکتر اطلاع دهید و در مورد طبیعی بودن یا نبودن آنها بپرسید. از دکتر بپرسید که چگونه باید این ضربه ها و فعالیت های کودک را مدیریت کنید.
  2. نفخ کردن یک مورد کاملا طبیعی در دوران بارداری است اما باید ورم ها را در قسمت هایی مثل قوزک پا و مفاصل به دکتر نشان دهید. در این حالت دکتر به شما می گویند که چه نوع ورم هایی طبیعی هستند و علت آنها چیست.
  3. اگر در این دوران دچار تشویش و اضطراب شدید، با دکتر خود در مورد مدیریت آن صحبت کنید. ممکن است دکتر تمرین های سبکی مثل یوگا را به شما پیشنهاد کند. اگر از ناراحتی های روانی در این دوران رنج می برید. در مورد بهبود و مدیریت آنها با پزشک مشورت کنید.

منبع flo.health / ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه

بیشتر بخوانید :

هفته بیست و یکم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 21 حاملگی

هفته بیست و دوم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 22 حاملگی

هفته بیست و سوم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 23 حاملگی

هفته بیست و چهارم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 24حاملگی

هفته بیست و پنجم بارداری | علائم،نکات و راهنمایی هفته 25 حاملگی