گرفتن آروغ نوزاد | پاسخ به همه سوالات در مورد آروغ نوزادان
بعضی از نوزادان نسبت به بقیه نفخ بیشتری دارند اما به طور کلی می توان گفت که هر نوزاد ی نیاز به گرفتن آروغ دارد تا هوای اضافی از معده خارج شود. در واقع نوزادان بیشتر از بزرگسالان به این کار احتیاج دارند چون همه مواد غذایی مورد نیازشان را با شیر خوردن تامین می کنند و در جریان شیر خوردن هوای زیادی نیز می بلعند.
گرفتن آروغ نوزاد در طول شبانه روز بسیار مهم است. اما گاهی اوقات نوزادان موقع شیر خوردن به خواب می روند و لازم است که وقتی خواب هستند هوای اضافه را از شکمشان خارج کنید. این کار به بهبود روند خوابیدن نوزاد هم کمک می کند و باعث می شود او راحت تر و طولانی تر بخوابد. حتی اگر کودکتان خواب آلوده است چند دقیقه قبل از اینکه او را در تخت خوابش قرار بدهید حتما آروغش را بگیرید وگرنه نوزادتان با درد ناشی از نفخ شکم از خواب بیدار می شود. برای اینکه بدانید چطور وقتی نوزادتان خواب است آروغ او را بگیرید این مطلب را دنبال کنید.
روش های گرفتن آروغ نوزاد در خواب
گرفتن آروغ نوزاد تا چند ماهگی
چطور وقتی نوزادم خواب است آروغ او را بگیرم؟
فرقی نمی کند نوزادتان را خودتان شیر بدهید یا از شیشه شیر بخورد؛ مساله این است که بیشتر نوزادان هنگام شیر خوردن به خواب می روند. وقتی نوزاد احساس سیری می کند حرکات مکشی لب و دهانش کم می شود و رفته رفته آرام می گیرد و احساس خواب آلودگی می کند. این اتفاق اغلب شبها رخ می دهد که نوزاد خواب عمیق تری دارد. اما حتی اگر نوزادتان بعد از شیر خوردن کاملا به خواب رفت هم شما باید آروغ او را بگیرید تا دچار ناراحتی نشود.
راه ساده گرفتن آروغ نوزاد
گرفتن آروغ نوزاد در خواب کاملا مثل همان کاریست که وقتی بیدار است انجام می دهید. فقط باید این کار را آرامتر و با احتیاط بیشتری انجام بدهید تا نوزادتان از خواب بیدار نشود. بعضی از حالت های مخصوص گرفتن آروغ نوزاد در این شرایط مناسب تر از بقیه هستند. مثلا خیلی ها با بغل کردن کودک و قرار دادن چانه او روی شانه هایشان و مالش دادن کمر نوزاد می توانند هوای اضافه را از معده او خارج کنند. اما ممکن است این روش باعث بیدار شدن نوزاد از خواب شود و دوباره خواباندن او کمی برایتان مشکل ساز شود.
گرفتن آروغ نوزاد تازه متولد شده
برای اینکه بتوانید آروغ نوزاد را در خواب بگیرید باید او را در موقعیتی قرار بدهید که فشار ملایمی روی شکمش وارد شود. اگر نوزادتان بلافاصله بعد از شیر خوردن پوشکش را کثیف نمی کند می توانید شبها قبل از شیر دادن او پوشکش را عوض کنید تا اگر موقع شیر خوردن خوابید و خواستید پوشکش را عوض کنید از خواب نپرد. در ادامه روش های گرفتن آروغ نوزاد در خواب را با هم مرور می کنیم:
گرفتن آروغ نوزاد در خواب
گرفتن آروغ نوزادان
گرفتن آروغ نوزاد بعد از هربار شیردهی از یک سینه و یا خوردن نصف شیر از شیشه
معمولا نوزادان دوست دارند وقتی خواب آلود هستند شیر بخورند و ممکن است پرخوری کنند و هوای زیادی هم در این میان ببلعند. بنابراین برای جلوگیری از شکم درد نوزاد حتما باید آروغ او را بگیرید. برای این کار هر بار که کودکتان را از یک سینه شیر دادید و قبل از اینکه او را به سمت سینه دیگرتان ببرید آروغ او را بگیرید. این کار به بیشتر و بهتر شیر خوردن نوزاد و هضم بهتر غذایش هم کمک می کند.
گرفتن آروغ نوزاد شیرخواره
آروغ گرفتن نوزاد خوابیده
گرفتن آروغ نوزاد روی شانه
اگر موقع شیر دادن نوزاد او را در حالت شیب دار و نیمه ایستاده نگه دارید می توانید به راحتی بعد از شیر خوردنش او را روی شانه تان بگذارید. وقتی کودک به خواب رفت به آرامی او را بلند کنید و شکمش را روی شانه تان تکیه بدهید تا فشار ملایمی به آن وارد شود و بتواند آروغ بزند. اگر معمولا نوزادتان موقع آروغ زدن کمی شیر بالا می آورد قبل از گرفتن آروغش روی شانه تان یک پیش بند آروغ گیر یا یک دستمال قرار بدهید.
آروغ گرفتن نوزاد تا کی
آروغ گرفتن نوزاد در شب
گرفتن آروغ نوزاد روی قفسه سینه
درست مثل حالت قبلی، نوزادتان را بغل کنید و او را روی قفسه سینه خودتان قرار بدهید. بهتر است این کار را وقتی نشسته اید انجام بدهید. بچه ها دوست دارند پاهایشان را شبیه به حرکت پاهای قورباغه پیچ و تاب بدهند. این کار به دفع نفخ شکمشان نیز کمک می کند. بنابراین او را بغل کنید و در حالی که با دستتان کاملا از سر و گردنش محافظت می کنید کمی کمرش را ماساژ بدهید تا آروغ بزند.
روش آروغ گرفتن نوزاد در شب
روش گرفتن آروغ بچه
خواباندن نوزاد روی بازو
بعد از شیر دادن به نوزاد او را به طور افقی روی بازویتان بخوابانید به طوری که شکمش روی بازوی شما قرار بگیرد. اجازه بدهید سر نوزاد کاملا بین گودی آرنجتان قرار بگیرد و پاهایش روی انگشتان دست شما باشد. این حالت باعث ایجاد فشار ملایمی روی شکم نوزاد می شود و همزمان شما هم می توانید ضربه خیلی آرامی به پشت کودک بزنید تا آروغ بزند. این روش را می توانید هم در حالت نشسته و هم وقتی ایستاده اید به کار ببرید.
آموزش گرفتن آروغ نوزاد
خواباندن نوزاد روی زانوها
اگر روی صندلی نشسته اید نوزادتان را به شکم روی پاهایتان بخوابانید. می توانید همزمان پاهای کودک را به اطراف تکان بدهید و یا خیلی آرام روی کمرش را بمالید یا ضربه ملایمی به آن بزنید تا هوا از گلویش خارج شود. می توانید تا وقتی که بلند نشده اید اجازه بدهید نوزادتان به همان حالت روی پایتان بخوابد.
روش گرفتن آروغ نوزاد
آیا واقعا نیاز است که آروغ نوزادم را بگیرم؟
گرفتن آروغ نوزاد یکی از وظایفیست که پدر و مادرها باید تا زمانی که کودکشان بزرگ شود و بتواند این کار را خودش بکند آن را انجام دهند. بعد از حدود 4 تا 6 ماهگی دیگر نیازی به گرفتن آروغ نوزاد نیست اما تا قبل از آن نوزادان نمی توانند به تنهایی این کار را انجام بدهند چون کنترلشان روی بدنشان کم است. خیلی زود خودتان متوجه خواهید شد که نوزادتان از آن دسته کودکانیست که بعد از شیر خوردن نیازی به آروغ زدن ندارند و یا جزو نوزادانیست که مرتب باید آروغش گرفته شود. اگر متوجه شدید نفخ شکم نوزادتان زیاد است می توانید با پزشک مشورت کنید.
گرفتن آروغ نوزاد لازم است ؟
اگر کودکتان قولنج کرده است و نمی تواند آروغ بزند از روشی استفاده کنید که راحت تر است و نگران قولنج نوزاد نباشید. تحقیقات نشان داده اند در هر حال آروغ زدن کمکی به کاهش قولنج نوزاد نمی کند. حتی اگر کودکتان در طول روز زیاد آروغ زده است باز هم بهتر است بعد از هر بار شیر دادن در شب آروغ او را بگیرید. این کار به خوابیدن بهتر نوزاد نیز کمک می کند. قطره های مخصوص ضد نفخ کودک نیز در داروخانه ها موجودند اما قبل از استفاده از آنها حتما با پزشک در این مورد مشورت کنید چون ممکن است برای نوزادتان خطرناک باشند. و اینکه ریسک خفگی نوزاد هنگام بالا آوردن کمی شیر بعد از آروغ زدن کمتر از 1% است. بنابراین مزایای این کار بسیار بیشتر از خطراتش است و بهتر است حتما به طور منظم آروغ نوزادتان را بگیرید.
راه گرفتن آروغ نوزاد
آروغ زدن نوزاد چقدر طول می کشد؟
معمولا آروغ زدن نوزاد بعد از یک یا دو دقیقه اتفاق می افتد. بعضی اوقات به محض اینکه نوزادتان را به حالت ایستاده نگه داشتید هوا از معده اش خارج می شود و گاهی اوقات هم باید فشار ملایمی به شکمش وارد کنید تا آروغ بزند. یکی دیگر از راهکارهای مفید این است که نوزادتان را عادت بدهید در تخت خواب بخوابد نه موقع شیر خوردن. وقتی متوجه شدید نوزادتان موقع شیر خوردن خواب آلود شده است شیر دادن را متوقف کنید، آروغ نوزاد را بگیرید و بعد او را بخوابانید. هر چقدر نوزادتان کوچکتر باشد انجام دادن این کار راحت تر است.
اگر نوزادتان اکثر مواقع نفخ دارد و شکمش سفت است با پزشکتان در این باره صحبت کنید. برخی از نوزادانی که مبتلا به ریفلاکس معده به مری شدید هستند باید تا حدود نیم ساعت بعد از شیر خوردن به حالت عمودی و ایستاده نگه داشته شوند تا شیر را بالا نیاورند.
ترفند آروغ گرفتن نوزاد
اگر نوزادم آروغ نزند باید چه کار کنم؟
اگر نوزادتان در حال شیر خوردن به خواب رفت برای یک دقیقه سعی کنید آروغ او را بگیرید. اما ممکن است گاهی اوقات نوزادتان شبها و بعد از خوردن شیر آروغ نزند. چون معمولا شبها نوزادن آهسته تر شیر می خورند و در نتیجه هوا کمتری هم وارد شکمشان می شود. اگر نوزادتان با گریه از خواب بیدار شد او را آرام کنید و بفهمید علت گریه اش چیست. اگر نیاز بود پوشکش را عوض کنید و اگر گرسنه است به او شیر بدهید و آروغش را بگیرید.
چگونگی گرفتن آروغ نوزاد
دلایل نفخ شکم در نوزادان
بعضی ها معتقدند که شیر خوردن نوزادان با شیشه باعث نفخ شکمشان می شود اما شواهدی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. تغذیه با شیشه شیر ممکن است باعث بلعیدن هوای بیشتر موقع شیر خوردن شود اما حتی نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند هم ممکن است دچار نفخ بشوند. مادران شیرده می توانند با رعایت کردن برخی موارد در رژیم غذایی شان و پرهیز از خوردن غذاهای نفاخ به کمتر شدن این موضوع کمک کنند. اما با این حال نمی توان به وضوح گفت که چه عاملی باعث ایجاد نفخ در شکم نوزادان می شود. ضمن اینکه بعضی از کودکان با وجود نفخ احساس ناراحتی زیادی نمی کنند.
نحوه گرفتن آروغ نوزاد
جمع بندی در مورد گرفتن آروغ نوزاد
گرفتن آروغ نوزاد یکی از راه های مراقبت کردن از او به شمار می رود. بنابراین حتی اگر نوزادتان در خواب باشد باید تلاش کنید هوای اضافه را از معده او خارج کنید تا به خاطر درد شکم از خواب بیدار نشود.
منبع healthline
ترجمه اختصاصی سایت دلبرانه
بیشتر بخوانید :
آروغ نوزاد | 3 روش ساده برای گرفتن آروغ نوزاد
چگونه آروغ نوزاد را بگیریم ؟ ( ۴ روش ساده گرفتن آروغ )
آروغ زدن نوزاد | با این 3 روش راحت تر آروغ نوزد تان را بگیرید
گریه نوزاد | چگونه گریه نوزادمان را آرام کنیم ؟
خواباندن نوزاد | چطور کودکم را بخوابانم؟
خواب شب نوزاد | چکار کنیم که نوزاد شب ها راحت تر بخوابد؟
علت گریه نوزاد | چگونه معنی و دلیل گریه نوزادمان را بفهمیم ؟