انواع ته دیگ | 50 عکس از انواع ته دیگ طرح دار + فیلم آموزشی
تقریبا همه ایرانی ها عاشق ته دیگ هستند و انواع ته دیگ ، از ته دیگ نان و ته دیگ سیب زمینی بگیر تا انواع ته دیگ های جدید در میان اعضای خانواده ایرانی طرفداران پر و پا قرصی دارد. یک ضرب المثل ایرانی هست که میگوید ته دیگ غذا نیست . عشق است :)))
با انواع ته دیگ ، تاریچه ته دیگ و 50 عکس اشتها برانگیز از ته دیگ های گوناگون با دلبرانه همراه شوید
ته دیگ غذای مورد علاقه ایرانی
الگوی غذا خوردن ما ایرانی ها با کشورهای دیگر به ویژه اروپایی ها و آمریکایی ها زمین تا آسمان فرق دارد.
همان قدر که آنها به خوردن بعضی غذاها مثل خوراکی های گوشتی یا همبرگر با نان مخصوص وفادار هستند.
ما هم به خوردن برنج و نان وفادار مانده ایم.
البته هر چند نسبت به قبل تفاوت هایی کرده ایم و حالا برای حفظ تناسب اندام، کمتر سراغ نان و برنج می رویم،
اما هنوز هم این دو خوراکی سر سفره های ما حرف اول را می زنند.
اما نان و برنج یک طرف، یکی دیگر از بخش های ویژه غذاهای ایرانی یک طرف و آن «ته دیگ» است
که باز هم نام این خوراکی با نان و برنج گره خورده است.
ته دیگ از آن خوراکی های خاص ایرانی است
و تا جایی که می دانم اصلاً در کشورهای دیگر چیزی به عنوان ته دیگ وجود خارجی ندارد.
آنها اصلاً نمی دانند به چه خوراکی ای ته دیگ می گویند.
اما اینجا، در این سر دنیا، یعنی کشور خودمان یکی از هنرهای خانم های ایرانی،
تهیه ته دیگ های ویژه با موادی اولیه است که اصلاً نمی توان فکرش را کرد که از اینها هم بتوان ته دیگ درست کرد.
مواد اولیه ای مثل مغزدانه ها، کدو و بادمجان، خمیر نان و البته سیب زمینی
که نقش اول را در مواد اولیه تهیه ته دیگ از آن خود کرده است!
من هم علاقه خاصی به ته دیگ دارم؛
به ویژه اگر آن را با خورش هایی مثل قرمه سبزی، قیمه یا کرفس بخورم.
اما اگر بخواهیم کمی تخصصی تر به ته دیگ نگاه کنیم باید برویم سراغ سایت های مرجع
ته دیگ چیست ؟
در ویکی پدیا در مورد ته دیگ اینطور توضیح دادند :
ته دیگ به قسمتی از پلو که به ته دیگ چسبیده و برشته شده باشد گفته میشود. ته دیگی جزء برشتهای از غذا است که به دیگ میچسبد. ناظم الاطباء میگوید:
«قسمتی از پلو یا چلو که در ته دیگ رنگ سرخ گیرد و برنجها بهم پیوسته میگردد. قسمت زیرین پلو و چلو که سرخ و سخت شده باشد. اگر ته دیگ حاوی مواد دیگری به جز برنج باشد به آن ته چین گفته میشود.»
انواع ته دیگ
- ته دیگ برنج
- ته دیگ نان (ترجیحاً لواش یا تافتون. از سنگک و بربری پرهیز کنید.)
- ته دیگ سیب زمینی
- ته دیگ سیب زمینی رنده شده
- ته دیگ ته چین (با ماست و زعفران)
- ته دیگ برگ مو (مناسب آلبالوپلو)
- ته دیگ کاهو (برای باقلاپلو)
- ته دیگ ماکارونی (گاهی با ته دیگ سیب زمینی ترکیب میشود)
- ته دیگ پیاز
- ته دیگ تره فرنگی
- ته دیگ بادمجان
- ته دیگ بال مرغ (البته از سایر قسمت های مرغ هم میشود استفاده کرد )
- ته دیگ املت
- ته دیگ کدو سبز
- ته دیگ سبزیجات (ترکیبی از لبو ، هویج ، کاهو و ... )
- ته دیگ باقالی
- ته دیگ لبو
- ته دیگ کنجدی ( با نان لواش و سیب زمینی ترکیب میشود .)
- ته دیگ طرح دار
- ته دیگ ماستی
- ته دیگ اسفناج
- ته دیگ نان باگت
تاریخچه ته دیگ
در گذشته های نه چندان دور، در مطبخ های شاهنشاهان و خان ها، پس از اینکه سالار خانه غذایش را میل می کرد، خدمه ها با باقی مانده غذا، شکم شان را سیر می کردند. روزی در دربار ناصرالدین شاه قاجار ـ در برخی روایت ها در دربار مظفرالدین شاه قاجارـ بین نوکرها سر ته دیگ غذا دعوا می شود. رئیس نوکرها سرآشپز را صدا می زند و دلیل این جنگ را جویا می شود.
ماجرای ته دیگ به گوش سرنوکر و سپس شاه می رسد. دستور می دهند تا کمی از آن را نزد حضور همایونی ببرند. شاه که از خوردن ته دیگ مسرور می شود! دستور می دهد از این پس ابتدا ته دیگ را به عنوان پیش غذا برای او بیاورند. به این ترتیب ته دیگ به جایگاه ویژه ای دست پیدا می کند!
انواع ته دیگ ها
انواع ته دیگ ماکارونی
انواع ته دیگ پلو
انواع ته دیگ مجلسی
انواع ته دیگ سیب زمینی
انواع ته دیگ های خوشمزه
انواع ته دیگ خوشمزه
انواع ته دیگ برای برنج
انواع ته دیگ هویج
انواع ته دیگ خوشمزه
انواع ته دیگ
انواع ته دیگ کاهو
و اما فیلم آموزش مخصوص کسانی است که خیلی خیلی تازه کارند ،
اگر جزء کسانی هستید که برای بارهای اول است که آشپزی میکنید و
میخواهید بدانید چطور باید ته دیگ درست کنید این کلیپ ساده را ببینید.